Uitslagen

Alle uitslagen van de ponykoersen kan je hier vinden. Vanaf volgend jaar wordt er een submenu aangemaakt waar je de uitslagen per jaar kan opzoeken. Op deze pagina staan nu de uitslagen van het seizoen 2021, vanaf 1 augustus met de eerste koers van dit jaar.

Uitslag woensdag 29 december Alkmaar

Nico Knoll in herinnering-Prijs
1. Miss Wonka FS & Aytra de Boer
2. Dayton & Faye Kistemaker
3. Odessa & Zack van Aart
4. Rebbel & Shanti Zonneberg
5. Sjaak & Angel Wever

Zonneveld Services Bedankt-Prijs
1. Stanley & Christa Louwersheimer
2. Bryanna & Liz Kistemaker
3. Odessa & Noa Pools
4. Jack & Frederique Hagoort
5. Bliksem & Inana van den Burg

Wat een natte dag gister, maar dat mocht de pret niet drukken! We mochten erbij zijn en we waren erbij, en hoe!

De eerste koers was súper spannend. Aan de start al even, maar aan het eind nog meer. Aytra De Boer trok aan het langste eind met haar Miss Wonka FS en won de koers. Tweede werd heel sterk Faye Kistemaker, die met Dayton heel veel meters goedmaakte. Derde werd Zack van Aart met zijn super snelle Odessa. Als vierde meldde Shanti Zonneberg zich op de streep met Rebbel. De 5e plaats was voor Angel Wever met haar stoere Sjaak. 

Ook de in de tweede koers hadden we over spanning niets te klagen. Het was nagelbijten tot het einde! Wat maakten Liz Kistemaker en Christa Louwersheimer het spannend. Uiteindelijk bleek Christa Louwersheimer toch nét iets sterker met haar stoere Stanley en zij wonnen de koers. Tweede werd na een super eindstrijd Liz Kistemaker met Bryanna. De derde plaats was voor Noa Pools met Odessa. Vierde werd heel knap Frederique Hagoort met haar knappe Jack. De vijfde plaats was heel dapper voor Inana van den Burg met haar toppertje Bliksem.

Allemaal ontzettend goed gedaan! Nu even een winterstop en dan op naar een nieuw seizoen in 2022.

- Sharon Kemper & Kelly Wever, Minidraverij Alkmaar

Uitslag zondag 14 november Alkmaar

Limotax Schröder-Prijs
1. Rebbel & Shanti Zonneberg
2. Max Verstappen & Quinten van Ingen
3. Rakker & Dylan van Toor
4. Odessa & Zack van Aart
5. Condor & Zoë Wester

Wibona Bedankt-Prijs
1. Snowy & Noellyn Dassen
2. Stanley & Christa Louwersheimer
3. Bryanna & Liz Kistemaker
4. Rakker & Femke Kossen
5. Dayton & Kevin van der Linden

De eerste ponykoers was een interessante ervaring en zéker niet saai! De koers kende een verrassend stoere winnaar; Shanti Zonneberg met haar mini Rebbel. Tweede werd heel knap de op Alkmaar debuterende Quinten van Ingen met Max Verstappen. Als derde, eveneens een Alkmaar debutant, kwam Dylan van Toor met zijn snelle Rakker aangestoven. Vierde werd heel knap Zack van Aart met Odessa. Als vijfde mochten Zoë Wester en Condor aantikken.

De tweede ponykoers kende een zeer net verloop met een super winnaar; Namelijk Noellyn Dassen met haar prachtige Snowy, de hele weg correct in draf, echt super gereden. Tweede werd heel knap Christa Louwersheimer met haar super snelle Stanley. Als derde kwam als een raket naar voren Liz Kistemaker met de geweldige Bryanna. Vierde werd sterk Femke Kossen met haar de kleine Rakker. Als vijfde kon Kevin Van Der Linden nog net zijn knappe Dayton met de neus over de streep sturen. Allemaal super gereden!

Uitslag vrijdag 12 november Wolvega

Mini Giganten Drafbaan Groningen
1. Stanley & Christa Louwersheimer
2. Jack & Frederique Hagoort
3. Miss Wonka FS & Aytra de Boer
4. Odessa & Zack van Aart
5. Dayton & Kevin van der Linden

Vrijdag hebben we een mooie pony giganten gehad. Jack met Frederique Hagoort had lang de kop maar door een paar mispassen moest Frederique haar pony terug nemen, waardoor Christa Louwersheimer met haar snelle pony Stanley de leiding overnam. Jack werd netjes 2e. 3e kwam de beauty Miss Wonka FS over de finish met Aytra de Boer. 4e werd Zack van Aart, ook hij bewees dat hij niet warm of koud word van wat extra meters. 5e was nog nipt Dayton met Kevin van der Linden. Aaron Danen heeft zijn eerste koers super gereden. hield zijn hoofd koel in een sterk bezet veld. Kortom allen super gereden en gestuurd .Dit beloofd wat voor de toekomst!

Uitslag zondag 31 oktober Duindigt

Epplejeck Gouden Zweep - Koers 1
1. Odessa & Zack van Aart
2. Dayton & Kevin van der Linden
3. Miss Wonka FS & Aytra de Boer
4. Twinkeltje & Nikki Obermeijer
5. Sander & Grace Wever

Mini Kampioenschap van Groningen - Koers 2
1. Odessa & Zack van Aart
2. Dayton & Kevin van der Linden
3. Miss Wonka FS & Aytra de Boer
4. Twinkeltje & Nikki Obermeijer
5. Wammes & Louise Kanters

 

Wát een dag gister! Wat ontzettend veel regen! Maar dat mocht de pret niet drukken! Er werd toch veel gelachen en heel goed gereden!

De eerste koers hadden we wederom weer wat galoppades. Maar dat kan natuurlijk gebeuren en daar leren we allemaal weer van! Koers 1, de Epplejeck Gouden Zweep, werd gewonnen door onze jongste vakman: Zack van Aart met zijn Odessa. Tweede werd Kevin van der Linden met Dayton. Derde werd Aytra de Boer met haar stoere Miss Wonka FS. Vierde werd Nikki Obermeijer met haar ster Twinkeltje. Vijfde werd Grace Wever met haar stoere Sander.

De tweede koers was het écht slecht weer! We spoelden zowat van de kar, maar ook hier mocht dat de pret niet drukken. De tweede koers werd met een zeer spannend eindschot toch wederom gewonnen door Zack van Aart met Odessa. Op de tweede plaats kwam Kevin van der Linden met zijn stoere Dayton net een paar snorharen tekort voor de overwinning. Als derde kwam Aytra de boer met Miss Wonka FS weer heel stoer aan. De vierde plaats werd wederom Nikki Obermeijer met Twinkeltje. De vijfde plaats werd dit maal gekaapt door Louise Kanters met haar stoere Wammes.

Iedereen heeft het súper gedaan dit korte maar krachtige seizoen. We hopen jullie allemaal terug te zien in het nieuwe seizoen!

Uitslag zondag 10 oktober Alkmaar

Mini 4,5 km van Groningen - koers 1
1. Odessa & Zack van Aart
2. Rakker & Femke Kossen
3. Condor & Zoë Wester
4. Wammes & Louise Kanters
5. Bryanna & Danique Kuijper
6. Blixtsnabbt Guld & Faye Kistemaker
7. Rebel & Shanti Zonneberg
8. Spotty & Emma Sjoerdsma
9. Saar & Nurcan Kartal

Mini 4,5 km van Groningen - koers 2
1. Roos & Stacy van Brederode
2. Topper & Liz van Brederode
3. Rakker & Noa Pools
4. Stanley & Christa Louwersheimer
5. Dayton & Kevin van der Linden
6. Bryanna & Liz Kistemaker
7. Twinkeltje & Nikki Obermeijer
8. Snowy & Noellyn Dassen
9. Wammes & Grace Wever

Verslag door organisatie Minidraverij Alkmaar:

Wát een koersdag weer! Een zeer lange koersdag voor al onze kanjers. Allereerst nog onze grote dank aan de Koninklijke Harddraverij- en Renvereniging Groningen voor het mogelijk maken van deze twee prachtige koersen.

De eerste koers was weer een magistraal optreden van Zack van Aart en zijn Odessa, als een ware raket schoot hij overal langs zo naar de finish. Tweede werd onze nieuwkomer Femke Kossen met Rakker. Fantastisch gereden! Als derde kwam Zoë Wester over de finish met Condor die het spelletje goed door gaat krijgen. Als vierde aankomende heeft debutante Louise Kanters een geweldige rit gereden met de trouwe Wammes, en als vijfde nóg een nieuwkomer, Danique Kuijper met de trouwe strijdster Bryanna, die werd achtervolgd op de hielen door haar stoere zoon, Blixtsnabbt Guld.

De tweede koers was weer een spetterend vuurwerk. Alle kanonnen bij elkaar, wat is dat mooi om te zien! Als eerste kwam dit keer aangevlogen Stacy van Brederode met haar Roos. Op de hielen gezeten door Liz van Brederode met Topper, die heel nipt tweede werd voor Noa Pools met haar raketje Rakker. Als vierde kwam de snelle Christa Louwersheimer met Stanley over de streep. Als vijfde mocht de sterke winnaar van vorige keer, Kevin van der Linden met Dayton de finish aantikken.

Uitslag zondag 26 september Duindigt

Van der Weijden Bedrijfsauto's Mini Derby 2021

 1. Topper & Liz van Brederode
 2. Dayton & Kevin van der Linden
 3. Twinkeltje & Nikki Obermeijer
 4. Bryanna & Angel Wever
 5. Snowy & Noellyn Dassen
 6. Wammes & Shanti Zonneberg
 7. Lichtehoeve’s Polly & Faye Kistemaker
 8. Spotty & Emma Sjoerdsma
 9. Jordy & Juno Plug
 10. Saar & Nurcan Kartal

Odessa & Zack van Aart
Roos & Stacy van Brederode
Jack & Frederique Hagoort
Sander & Grace Wever

Verslag door organisatie Minidravers Duindigt:

Wát een koers! Spanning en sensatie, en de koers bleef spannend tot het eind! We danken uiteraard onze sponsor, Cees van der Weijden heel hartelijk. De van der Weijden Bedrijfsauto's Mini Derby was een groot succes. Een prachtige sierdeken verzorgd door Ready2Race, een bloemenkrans door Susan Wiedijk en voor iedere deelnemer een super leuk bekertje en een goodiebag.

En wát een winnares hadden we vandaag! Ze kwam van ver, en hard! In een flits was ze er; Liz van Brederode met Topper. Als tweede kwam van nog verder weg, Kevin van der Linden met zijn Dayton over de streep. Derde werd de nieuwe match, Nikki Obermeijer en Twinkeltje. Als vierde mocht Angel Wever aantikken met Bryanna. Vijfde werd heel netjes Noellyn Dassen met Snowy. Gefeliciteerd met de podiumplaatsen, jullie hebben het super gedaan!

Uitslagen zondag 19 september Alkmaar

Koers 1 - Vrienden van Minidravers-Prijs
1. Odessa & Zack van Aart
2. Condor & Zoë Wester
3. Miss Wonka FS & Aytra de Boer
4. Lichtehoeve's Polly & Faye Kistemaker
5. Milly & Noa Pools
6. Ebony van Stal Denci & Iris Glas
7. Spotty & Emma Sjoerdsma

Koers 2 - Wessel Goudsblom-Prijs
1. Dayton & Kevin van der Linden
2. Stanley & Christa Louwersheimer
3. Topper & Liz van Brederode
4. Roos & Stacy van Brederode
5. Bryanna & Liz Kistemaker
6. Deedee van Stal Denci & Iris Glas
7. Snowy & Noellyn Dassen


Verslag door organisatie Minidraverij Alkmaar:

Lieve allemaal, wat een opener van het korte maar krachtige seizoen! Robin en Wessel, super bedankt voor de sponsoring! En natuurlijk de Vrienden van Minidravers club voor de sponsoring van de andere koers! We hebben weer super genoten! Prachtige dekens verzorgd door Ready to Race en prachtige bekers en rozetten door Kamper Sportprijzen in Alkmaar!

De eerste koers, de Vrienden van Minidravers prijs, werd met overmacht gewonnen door Zack van Aart en zijn toppertje Odessa! Een prachtig en zeer sterk debuut! Tweede werd Zoë Wester met de mooie Condor! Als derde kwam de meest flitsende combinatie, Aytra de boer met haar prachtige Miss Wonka FS over de streep! Vierde werd Faye Kistemaker met haar knappe dametje Lichtehoeve's Polly. Als vijfde mochten de debutanten Noa Pools met haar prachtige Milly aantikken! Natuurlijk ook een aanmoedigend applaus voor Iris Glas met haar knappe Ebony van stal Denci, die net voor Emma Sjoerdsma en haar knappert Spotty bleven! Allemaal súper gereden!!

De tweede koers kwam het grotere slag de baan in! De Wessel Goudsblom prijs, die door Robin en Wessel zelf werd uitgereikt! Deze koers kende eveneens een hele sterke winnaar. Met overmacht won Kevin van der Linden met zijn F16 Dayton zijn eerste koers op het ovaaltje. Tweede werd de zeer sterk opkomende Christa Louwersheimer met Stanley. Als derde kwam Liz van Brederode met Topper aangesjeesd! Vierde werd heel knap Stacy van Brederode met de trouwe strijder Roos! Als vijfde kwam Liz Kistemaker met de dappere Bryanna aan, nipt voor Iris Glas met de veelzijdige Deedee van stal Denci met daar nog achter Noellyn Dassen met haar mooie schimmel Snowy!

Jullie hebben het allemaal súper gedaan, iedereen heeft van jullie genoten. We hopen dan ook dat jullie er allemaal weer bij zijn op 10 oktober in Alkmaar! Geef je maar vast gauw op!

Uitslag zondag 29 augustus Wolvega

 1. Friso & Ronald Lam
 2. Miss Wonka FS & Aytra de Boer
 3. Jack & Frederique Hagoort
 4. Dayton & Kevin Van Der Linden
 5. Stanley & Christa Louwersheimer

Verslag door organisatie Minitrotters Nederland:
De ponys en toekomstige pikeurs hebben zich op VPW gisteren in de EquiProVet prijs van hun beste kant laten zien. Ronald Lam won deze koers oppermachtig met zijn Friso. Aytra de Boer met haar Miss Wonka werd knap 2e, ze had nu een geheim wapen: de knalrose sulky! Als 3e ging de nieuwkomer Frederique Hagoort over de finish met haar pony Jack, we zullen nog veel van deze mooie combinatie horen. Als 4e ging ook heel sterk Kevin van der Linden met zijn Dayton. Daarachter werd 5e Christa Louwersheimer rmet haar Stanley . Allen super netjes gereden. EquiProVet bedankt voor alle mooie attenties en uiteraard VPW die de kinderen de kans geeft om te groeien!

Uitslag zondag 1 augustus Groningen

 1. Miss Wonka FS & Aytra de Boer
 2. Friso & Ronald Lam
 3. Stanley & Christa Louwersheimer
 4. Dayton & Kevin van der Linden
 5. Lichtenhoeve's Polly & Faye Kistemaker
 6. Bryanna & Liz Kistenmaker

Verslag door organisatie Minitrotters Nederland:
Ook de ponys lieten zich zien op Drafbaan Groningen! Veel nieuwe pony's en pikeurs. Ook al nieuwe opvolgers ontmoet! Miss Wonka FS is zo veelzijdig en bewijst dat ze dit ook kan. Friso mocht even aan de winst ruiken maar werd nipt geklopt. Condor sprong door het stek. kan volgende keer verrassen. De snelle Dayton was in gevecht met Stanley die beiden vele meters goed maakte. Lichtehoeve's Polly zeer netjes gelopen, is een leuke pony voor de toekomst. Bryanna had wat mispassen, werd goed weer in draf gezet door Liz. Een leuke combinatie die zeker revanche neemt volgende keer! Kortom allemaal winnaars, we hebben super genoten van jullie! Tot slot willen we Laurens en partner graag bedanken voor jullie leuke attentie voor alle jonge pikeurs, geweldig!