TROTR Future League

De kop is eraf! Twee fantastische bezette ponykoersen leverde een waar spektakel op. Het waren de eerste minidraverijen van het jaar, en ook direct het begin van de nieuwe landelijke competitie voor de jongste aanstormende pikeurs. In de TROTR Future League kunnen er in elke ponykoers en op elke drafbaan punten verdiend worden. Op deze website zal de stand bijgehouden worden. 

Lees meer »

Koerskalender 2022

Alle data voor de ponykoersen zijn inmiddels bekend, en het beloofd een bomvol seizoen te worden met veel spektakel en spannende finishes! Lees snel verder en noteer alle dagen in je agenda.

Lees meer »

Kampioenen 2021

Het ponykoers seizoen is gisteren op een spannende manier afgesloten op de drafbaan in Alkmaar! Met het einde van het jaar in zicht, zijn de kampioenschappen ook beslist. De kampioen van Duindigt 2021 werd glansrijk Kevin van der Linden met zijn snelle Dayton. De titel van Alkmaar wordt dit jaar gedeeld door de op exact dezelfde punten geëindigde Christa Louwersheimer met drafmachine Stanley en nieuwkomer Zack van Aart met Odessa. In Wolvega op Victoria Park wist Christa Louwersheimer opnieuw kampioen te worden met Stanley!De volledige klassementen zijn op deze pagina te bekijken: KlassementenNu is het tijd voor een korte winterslaap, maar blijf vooral fanatiek doortrainen en je pony goed verzorgen! We hopen binnenkort een hele mooie gevulde ponykoerskalender voor 2022 te kunnen presenteren.

Lees meer »

Leer alles over minidraverijen

Wil je graag meedoen met de ponykoersen, maar ben je helemaal nieuw in de wereld van drafsport? De Irish Harness Racing Association heeft een serie van 3 video's speciaal voor pony deelnemers gemaakt. Elke video duurt ongeveer 5 minuten en kan je alvast heel goed op weg helpen. Ben je enthousiast geworden? Kijk in de Agenda wanneer er een minidraverij is. Dit is altijd op een koersdag met circa 10 draverijen voor de grote paarden. Naast de datum staat de organiserende drafbaan. Neem Contact met ons op als je vragen hebt, wij helpen je graag!

Lees meer »

Vlog over ponykoers Groningen

Jonge paardenfan en vlogger Amèl woont in Groningen en bezocht altijd met veel plezier de draverijen in het Stadspark. Haar opa was een hele bekende en succesvolle pikeur en trainer! Voor de ruim honderdjaar oude drafbaan in Groningen was het helaas de laatste koersdag.In de toekomst wil Amèl graag aan de minidraverijen meedoen, dus toen er op 1 augustus een ponykoers verreden werd zag ze haar kans schoon. Ze kreeg een kijkje achter de schermen bij de pony's en mocht zelfs even plaatsnemen op de sulky! 

Lees meer »